A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

Дата: 14.10.2017 06:46
Кількість переглядів: 853

   14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем Українського козацтва та Днем створення Української повстанської армії, відзначається День захисника України.

   2014 року в українському суспільстві, в результаті реакції на збройну агресію Росії, посилилися проєвропейські тенденції відмови від радянських символів і свят, зокрема, від Дня захисника Вітчизни, яке відзначалося 23 лютого.

   Серед можливих дат громадськість називала свято Покрови Пресвятої Богородиці. Українським інститутом національної пам'яті, вибір цієї дати для Дня захисника України, мотивувався історичною традицією вшанування українського війська саме на Покрову. Крім того, саме 14 жовтня традиційно відзначається День Козацтва та День створення Української повстанської армії - військово-політичної формації українського визвольного руху.
   Свято встановлено 14 жовтня 2014 указом Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом скасовано указ Президента України від 1999 року, яким встановлювалося свято - День захисника Вітчизни.
   5 березня 2015 Верховна Рада України ухвалила президентський законопроект, яким пропонується День захисника України - 14 жовтня зробити вихідним днем.

   Шановні мешканці селища, військові, в першу чергу учасники АТО, як наші земляки, так і всі, хто захищав і зараз захищає східні рубежі нашої країни, вітаю вас з Святом. Бажаю воїнам невичерпної сили духу, мужності та повернення до рідних домівок. Родинам воїнів бажаю дочекатися своїх синів, братів, батьків. Всім нам - перемоги над підлим жорстоким агресором і мирного неба над головою.

   Цю пісню написано у 1914 році. Вона стала гімном Українських січових стрільців, який співали і у підрозділах УПА - https://www.youtube.com/watch?v=ORrJsJo3-u4

З повагою, від імені громади
та колективу селищної ради,

селищний голова М. Попелич

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь