A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ АСОЦІАЦІЇ МІСТ УКРАЇНИ ДО КЕРІВНИЦТВА КРАЇНИ

Дата: 15.07.2020 11:37
Кількість переглядів: 1067

   15 липня 2020 року голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко від імені АМУ звернувся до Президента України, Голови Верховної Ради України, керівників депутатських фракцій та груп, народних депутатів України щодо недопустимості запровадження партійної виборчої системи на рівні міських, селищних, сільських рад з кількістю виборців менше 90 тисяч.

   У зверненні - https://rada.info/upload/users_files/04350240/5e2df6301521e293081d6d6e1cbb6ad3.pdf у зверненні акцентується, що зміна виборчої системи місцевих виборів відбувається безпосередньо (за 100 днів) перед самими виборами, які мають відбутися 25 жовтня, що є недемократичним і протирічить європейським та світовим стандартам. До того ж, схвалені Комітетом зміни до виборчого кодексу на практиці позбавлять більшість громадян права обиратися та бути обраними депутатами місцевих рад, що є порушенням принципів Копенгагенського документу ОБСЄ 1990 року, за яким держави мають поважати право громадян змагатись за політичні і державні посади як самостійно, так і в якості представників певних політичних партій, без дискримінації.
   АМУ підкреслює, що введення пропорційної (партійної) виборчої системи на рівні невеликих сіл, селищ, міст з кількістю виборців менше 90 тисяч позбавить 2/3 жителів громад можливості впливати на прийняття рішень через мажоритарних депутатів. Це знівелює здобутки децентралізації та зумовить недовіру людей як до політичних партій, так і до центральної влади.

   Воловецька селищна рада Закарпатської області разом з Асоцією міст України висловлює сподівання, що народні депутати прислухаються до пропозицій АМУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь