A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

УВАГА! БОРОТЬБА З БОРЩІВНИКОМ

Дата: 25.06.2021 09:27
Кількість переглядів: 498

Фото без опису    Селищна рада закликає мешканців громади долучатися до боротьби з борщівником.

   Ця небезпечна рослина, яка спричиняє опіки, росте у наших населених пунктах. Комунальне підприємство «Водоканалсервіс» регулярно здійснює заходи щодо знищення борщівника на територіях загального користування. Та знешкоджувати небезпечну рослину зобов’язані всі землевласники і користувачі земельних ділянок, на яких вона розповсюджена.
    Борщівник Сосновського – небезпечний вид рослин, який став справжнім стихійним лихом, завдаючи відчутної шкоди господарствам на полях, луках та городах. Крім того, ця рослина несе загрозу життю і здоров’ю людей: під час контакту зі шкірою людини викликають важкі дерматити та хімічні опіки, а при попаданні в очі може привести до сліпоти. Борщівник має високу здатність до розмноження: одна рослина дає до 100 тис. насінин, які можуть проростати протягом декількох років. Тому в боротьбі з ним дуже важливо не допускати дозрівання й розсіву насіння.
    Найкращим методом знищення цієї рослини є скошування молодого борщівника до цвітіння, хоча б два рази, оскільки після першого скошування цвітіння все ж відбувається. Також цю рослину можна знищувати хімічним методом за допомогою препарату "Раундал". Та слід мати на увазі, що одноразова обробка не дає потрібного ефекту.
    Під час роботи з борщівником не можна бути роздягненим, мати незахищені ділянки тіла (найкраще одягнути водонепроникний одяг, бо сік рослин, що ввібрався в одяг, торкається тіла і викликає опіки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь