A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

ОДНОРАЗОВЕ ДОБРОВІЛЬНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ

Дата: 27.08.2021 11:10
Кількість переглядів: 1676

            Працівники Воловецької ДПІ Головного управлінні ДПС у Закарпатській області провели зустріч з працівниками Воловецької територіальної громади стосовно особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

 

         На зустрічі фахівці Воловецької ДПІ  зазначили, що з 1 вересня 2021 року по 1 вересня 2022 року триватиме одноразове добровільне декларування. Нормами  Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування  фізичними особами належниї їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який набрав чинності, передбачена можливість цивілізованої легалізації активів.

        Це означає, що громадяни, які мають розміщені на території Україн та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності , якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) нею за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або  міжнародних договорів,  та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, що мали місце до 1 січня 2021 року, мають право подати одноразову добровільну декларацію. Задекларувавши активи, декларант повинен буде сплатити збір з одноразового ( спеціального) добровільного декларування , розмір якого значно менший ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб.

Акцентувалась увага на таких питаннях: хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням; хто не може бути декларантом; які активи підлягають одноразовому декларуванню; щодо яких активів фізичної особи не здійснюється нарахування та сплата збору з одноразового добровільного декларування; ставки одноразового збору .

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь