A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

УВАГА!ЗАБОРОНА СПАЛЮВАТИ СУХОСТІЙ

Дата: 11.04.2022 13:46
Кількість переглядів: 723

 

Шановні жителі громади!

Відповідно до статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за знищення або пошкодження вогнем лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на сільгоспугіддях порушника можуть притягнути до відповідальності. Згідно статті, громадянину може загрожувати від 3060 гривен до 6120 гривен штрафу. Для посадових осіб розмір штрафу ще вищий – від 15300 гривен до 21420 гривен.

Крім того, 3 березня 2022 року, внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема і сухої рослинності.

В обгрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна. Ті самі діяння, вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, караються позбавленням волі строком від 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

З метою запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах, враховуючи вищевикладене, закликаємо усіх жителів громади відмовитися від практики спалювання сухої трави та інших рослинних залишків, адже такі порушення вимог пожежної безпеки можуть стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

   

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь