Воловецька селищна рада
Закарпатська область

УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З НАГОДИ ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 28.07.2022 10:07
Кількість переглядів: 1248

     Фото без описуСьогодні ми, українці, вперше відзначаємо одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії нашої держави важко переоцінити, це - ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ.

Увести нове свято запропонував Президент України Володимир Зеленський. За його словами, «точка відліку» української державності ? заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Отже, Українській державності не 30, а понад тисяча років. Тому нове свято відзначатиметься 28 липня ? у день хрещення Київської Русі-України — на вшанування видатного державо творця Київського князя Володимира Великого, який у 988 році прийняв християнство як державну монорелігію, що стало для України цивілізаційним вибором.  Давня Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно- релігійного простору. Її державотворчі традиції продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

Зміст державності є значно ширшим порівняно з поняттям «держава». Державність є своєрідним фундаментом, корінням держави, а остання, у свою чергу, є однією із складових — своєрідним вінцем державності. Державність — це устрій усього матеріального і духовного буття цілого народу.

Шановні краяни! Кожен із нас повинен знати історію свого народу та своєї держави. Освічена людина завжди розуміє, що без минулого немає майбутнього, без традиційного немає нового, без колишнього немає теперішнього. Для народу його історія - це не просто минуле, це його душа.

Сьогоднішнє свято, на жаль, ми відзначаємо у особливий спосіб - у час жорстокої війни, коли росія напала на Україну і вже шостий місяць безжально знищує міста і села: цивільну інфраструктуру, лікарні, школи, історичні пам»ятки, намагається зруйнувати нашу країну.. Гинуть мирні люди, гинуть захисники.. Все це відбувається тому, що росіяни досі ще не знають, хто вони, не знають правди історії й абсолютно не відчувають її сенсу, РФ намагається стерти історію України, її державність та ідентичність, заперечити її існування як таке, сказати, що нас не було ніколи.

Але ворог глибоко помиляється!!!  Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності!!!

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці – захисники нашої державності – нащадки козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні

Я вдячний усім, хто на фронті та в тилу боронить і допомагає боронити нашу державу. Я схиляю голови перед тими, хто віддав своє життя за Україну, за нашу незалежність!

Україна воює за своє майбутнє, росія — за чуже минуле, саме тому МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!! Попри все. Бо українців не зламати!!!

Працюймо разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.

Слава Україні! Героям Слава!

 

                                                                                       З повагою, селищний голова

                                                                                                   Михайло ПОПЕЛИЧ

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь