A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

УВАГА! ОНЛАЙН - ПЛАТФОРМА ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ РЕЄСТР (ДАР)

Дата: 22.08.2022 13:53
Кількість переглядів: 417

    Фото без опису 12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики  та продовольства України запустило онлайн-платформу Державний аграрний ресстр (ДАР), яка тепер вiдкрита для ресстрацii для Bcix украiнських аграрiiв.

    Найближчим часом у ДАР з'являться першi програми допомоги дрiбним фермерам, якi вирощують сiльськогосподарськi культури або тримають корів.

    ДАР (dar.gov.ua) - це единий цифровий хаб для агровиробникiв Україии. Платформа працює подiбно до peєстрів сiльгоспвиробникiв, якi iснують у всіх країнах - членах ЄС. Агровиробники, заресстрованi в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидiй, цiльових, субсидованих кредитних програм, а також позик i технiчної допомоги вiд ЄС та iнших мiжнародних донорiв.

  Витративши лише кiлька хвилин на ресстрацiю в ДАР, аграрii зможуть у режимi реального часу отримати доступ до iнформацiї про наявнi програми державноi пiдтримки та подати заявку на них онлайн з дому чи офiсу. Пiд час ресстрацii фермер також зможе перевiрити в особистому електронному кабiнетi данi про свою дiяльнiсть, земелънi дiлянки, тварин тощо. Для реєстрацii фермеру потрiбен лише електронний пiдпис. Система створена за пiдтримки ЄС з урахування найкращих европейських практик.

   Заресструватися в ДАР можуть виробники сiльськогосподарсъкоi продукцiї незалежно вiд розмiру, органiзацiйно-правовоi форми чи напрямiв дiяльностi. Пiсля реестрацii уся ключова iнформацiя про виробника автоматично пiдтяryється в ДАР i може бути перевiрена сiльгоспвиробником.

    Щоб подати заявку на участъ у програмi пiдтримки, сiльгоспвиробник, що вiдповiдає вимогам програми, мае заповнити онлайн-форму, за необхідності додати скан-копii документiв, i пiдписати заявку своiм кваліфікованим електронним пiдписом. Процес обробки заявки можна вiдстежувати в персональному електронному кабiнетi у ДАР в режимi реального часу.

  Державний аграрний реестр (ДАР) - це автоматизована електронна система, створена Мiнагрополiтики за технiчної допомоги європейського Союзу для ефективного i прозорого розподiлу та адмiнiстрування ycix видiв пiдтримки для украiнських аграрiїв, що надаються в межах державних програм, у виглядi грантiв вiд мiжнародних партнерiв, а також будь-яких iнших видiв технiчноi допомоги.

                            Міністерство аграної політики та продовольства України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь