A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

МАСКУВАЛЬНІ СІТКИ ВІД «ВОЛОВЕЦЬКИХ ПАВУЧКІВ»

Дата: 08.05.2023 14:08
Кількість переглядів: 336

Фото без опису   Дорогі земляки! 

   Група небайдужих жінок згуртувалася восени. Освоїли технологію окопних свічок і невдовзі вони поїхали на фронт ящиками. Спочатку рахували поштучно, потім ящиками, та все одно збилися з ліку. Доконаним фактом є те, що в окрузі не залишилося парафіну, стеарину, воску, а через нову пошту було відправлено близько однієї тони вантажу. Правда, слід зауважити, захисникам їхали не лише свічки, а й гостинці, горішки, цукерки, інші смаколики.

   З початком зими жінки навчилися плести маскувальні сітки, назвали себе «Воловецькими павучками» і робота закипіла. Зимою білі маскувальні сітки, зараз настала пора кольору хакі, днями на фронт поїхала п’ятнадцята! Звичайно, уже традиційно, з гостинцями для хлопців.
   Слід сказати, група «павучків» зовсім невелика, серед них як місцеві, так і переселенці. Та мало докласти рук до виготовлення сітки, треба закупити матеріали, лише основа 4х6 метри коштує 672 грн. А ще треба тканину для її заплетення, гостинці, почтове відправлення (300-400 грн.), і все це коштом самих жінок. Спасибі воловчанам, які іноді допомагають грішми.
   Воловецькі свічки обігрівали воїнів, сітки маскували їх від ворога під Бахмутом, Авдіївкою, Кремінною, на Луганському та Запорізькому напрямках. Доїхали навіть до інтернаціонального легіону. Скількох зігріли, скільком врятували життя, ніхто не знає, та на щиру вдячність жінкам воїни не скупляться, дякують, надсилають фото. Дякуємо їм і ми за вправні руки, щирість, небайдужість!
   Дорогі земляки, «Воловецькі павучки» працюють у будинку культури, приходьте, включайтеся в роботу, додаткова пара вправних рук, не буде зайвою, згодяться і чоловічі. Хто не має часу, допомагайте коштами - номер банки Монобанку 5375411205577989, або просто заносьте "павучкам" у будинок культури, це також дуже потрібно. Пам’ятайте – маскувальна сітка може вберегти військову техніку і навіть життя нашим захисникам. А ваша увага і тепло ваших рук зігріє їх як у негоду, так і у важку хвилину.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь