A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

МАСКУВАЛЬНІ СІТКИ ВІД «ВОЛОВЕЦЬКИХ ПАВУЧКІВ» - 2

Дата: 24.05.2023 13:52
Кількість переглядів: 527

Фото без опису   Восьмого травня поточного року опубліковано першу замітку про «Воловецьких павучків» – так себе називають наші жінки, що плетуть маскувальні сітки для наших захисників (на даний час на фронт відправлено вже 16 виробів). 

   З часу створення активною Наталією ГУМІНСЬКОЮ із Слов’янська у Фейсбуці групи «Воловецькі павучки» та публікації на сайті селищної ради, у майстринь справи пішли на лад: Зоя ТУРЯНИЦЯ, натхненниця волонтерської ініціативи «Маскувальна сітка» з Мукачева, поділилася досвідом і двома мішками тканини, директор швейної фабрики у Воловці Володимир СЕМЧУК взяв над ними шефство і продовжує постачати обрізки потрібної для плетіння тканини, Микола ЖИГАРЕВ надав два рулони тканини, і це не вперше, штаб волонтерів «Славутич» міста Горішні Плавні, що на Полтавщині з лівого боку Дніпра, відправив три піддони обрізків потрібної тканини. Щоб оплатити пересилання, потрібно було 12,3 тис. грн., та коли працівники «Нової пошти» зрозуміли, що це за вантаж і для чого, вирішили доставити його з Полтавщини у Вловець власним коштом! Всю процедуру контролював Андрій ВОЛОШКО, щира йому дяка. Наші односельці надали кошти для купівлі основ сіток. Велике спасибі Ользі СЕЛЕХМАН, Богдані НАХМАН, Аллі СЛИЧКО, Дарії ЛАПКО, Галині ДЗЯМКО, Валентині ТИМКОВИЧ, Марії САДИХОВІЙ, Любові ІГНАТИШИН, Марії ЧЕКАН, Марії КАПУШ, Ганні ФЛУД, Микиті ГУМІНСЬКОМУ, Тетяні ПЯТАК, відділу архітектури селищної ради. З перших днів коштами підтримує землячка із-за кордону Марія ВЯЧАЛО.
   Неможливо не згадати, що «Воловецьким павучкам» дуже добросовісно допомагає найстарший учасник, переселенець з Вугледару Донецької області 85-ти річний Микола Васильович, що втратив житло, та не бажання по мірі сил допомагати, як він сам висловлюється, «Нашим Солдатам». Наймолодшими «павучками» є братики з Київщини Захарчик (2 роки) та Тимурчик (6 років) і Ліночка (4 роки) з Миколаєва, батько якої воює на фронті. Дітки розносять і роздають плетілям нарізану тканину.
     Працівник комунального підприємства Ігор МАДЯР виготовив зручні підставки для плетіння маскувальної сітки і приступає до виготовлення ще одного комплекту.
   На даний час «Воловецькі павучки» мають матеріали, кошти і замовлення, є все, та не вистачає вправних рук. Ініціатор цієї справи, депутат селищної ради Оксана КАРПИШИНЕЦЬ звернулася до директора загальноосвітньої школи Вікторії КОСАЧ, вона обіцяла зацікавити дітей та вчителів. 
   Тим не менше, запрошуємо жінок, чоловіків, дітей. 
   Нагадуємо, «Воловецькі павучки» працюють на другому поверсі будинку культури особисто. 
   Для допомоги коштами – номер банки Монобанку 5375411205577989, або заносьте «павучкам» у будинок культури. 
Пам’ятайте, маскувальна сітка – збережена військова техніка і головне, життя наших захисників.
   Разом до Перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь