A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

РОБОТА ДЛЯ ВПО - ТИ ПОТРІБЕН

Дата: 29.09.2023 15:14
Кількість переглядів: 171

                         Фото без опису  « Робота для ВПО – ти потрібен» 
 

Державна служба зайнятості долучилася до  проведення  інформаційної  кампанії  «Робота  для ВПО – ти потрібен» . Ініціатором  проведення  кампанії виступило  Міністерство  реінтеграції  тимчасово  окупованих територій України. Наразі в  базі даних Державної служби зайнятості  близько 65 тисяч  вакансій. На «єдиному порталі  вакансій» , щодня розміщується  230 тисяч вакансій. Внутрішні переселенці  можуть самостійно  переглядати  актуальні вакансії і  мають бути  активними на ринку праці.  Державна служба зайнятості організовує  професійне навчання  зареєстрованих безробітних. Для ВПО є можливість отримати ваучер на навчання. Це документ  , за допомогою  якого повністю або частково  оплачується  вартість навчання  у закладах освіти. Ваучери видаються для за затвердженим Мінекономіки переліком професій та спеціальностей. 
В межах проекту «є Робота» внутрішні переселенці можуть скористатися  такими програмами як : «Власна справа» , «Гранти на створення та розвиток власного бізнесу   учасникам бойових дій ,особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей». Головна умова  отримання грантів є  створення нових робочих місць.    
Також діють механізми  підтримки  роботодавців  за працевлаштування  ВПО – компенсація  витрат на оплату праці за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб внаслідок  проведення бойових дій  під час воєнного стану  в Україні сплачується за кожну працевлаштовану особу   на умовах строкового або безстрокового  трудового договору. Зарплата має бути не нижче від мінімальної заробітної плати . Сума компенсації щомісячно  за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО -6700 грн. Тривалість виплати -2 місяці. Кожен роботодавець , який працевлаштовує ВПО , робить   відчутний внесок  до економічної  стабільності  та державної безпеки. 
   Основне завдання  держави це захист  своїх громадян . Не змігши  знищити  українську державність військовим шляхом ,ворог створює соціальні і гуманітарні кризи в Україні. А наше завдання  запобігти  цьому і забезпечити  успішну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб  у нових громадах. 


   
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь