A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

МАСКУВАЛЬНІ СІТКИ ВІД ВОЛОВЕЦЬКИХ ПАВУЧКІВ - 3

Дата: 31.10.2023 09:30
Кількість переглядів: 421

Фото без опису   Перші замітки про «Воловецьких павучків», так себе називають жінки, що плетуть маскувальні сітки для наших захисників, на сайті селищної ради було опубліковано 8 та 24 травня поточного року. На той час ними на фронт було відправлено 16 добротних маскувальних сіток.

   З того часу досвіду і зв"язків у наших майстринь додалося. Завдяки активності Наталії ГУМІНСЬКОЇ із Слов’янська, воловчанок Ганни ҐРИҐА, Світлани ФАНТА, натхненниці цієї справи, депутата нашої селищної ради Оксани КАРПИШИНЕЦЬ та інших майстринь, справи пішли на лад. Завдяки їх натхненній праці, коштом наших односельців, земляків із-за кордону для купівлі основ сіток та відправлення готових маскувальних сіток на фронт, систематичним поставкам обрізків необхідної тканини директором швейної фабрики, на сьогодні воїнам відправлено вже 40 якісних маскувальних сіток!
   Оскільки для виконання чисельних замовлень «Воловецьким павучкам» не вистачало вправних рук, Оксана КАРПИШИНЕЦЬ зуміла домовитися із директором Воловецького ліцею Вікторією КОСАЧ щодо залучення учнів та вчителів до важливої справи. Завідуючою Канорської гімназії - філії Воловецького ліцею Галиною ФУЛИТКА ороганізовано встановлення одного комплектів підставок для плетіння маскувальних сіток, виготовлених працівником комунального підприємства Ігорем МАДЯР, у коридорі 2-го корпусу ліцею.   Минулого тижня Оксана Карпишинець і Ганна ҐРИҐА провели підготовчі курси з майстерності плетіння. Тепер учні 7-9 класів на перервах, на уроках трудового навчання, під керівництвом відповідального педагога М.І. ВОЛОШИН долучаться до патріотичної справи допомоги нашим воїнам. Слід розуміти, що маскувальна сітка, це збережена техніка і навіть життя наших захисників.
   Нагадуємо, «Воловецькі павучки» працюють на 2-му поверсі будинку культури, запрошують жінок, чоловіків, дітей. Нове відділення, "Воловецьких павучат" тепер працює у коридорі 2-го корпусу Воловецького ліцею, куди запрошуються учні та вчителі, які бажають долучитися до дуже потрібної справи.
   Слід пам’ятати, маскувальна сітка – збережена військова техніка і головне, збережене життя наших захисників.
   Відома мешканців, які все знають: за плетіння маскувальних сіток ніхто не платить, це волонтерська робота. Ті, хто їх плете, витрачають свої кошти на купівлю основ, почтові відправлення, смаколики воїнам, які обовязково додають при відправлені сіток.
   Окрім того за ініціативи мешканки Харкова Анастасії КУХАРУК, яка тимчасово у нас проживає, та вчителя Воловецького ліцею Діани ПАНЕЦЬ розпочатий збір пластикових кришечок від пляшок з напоями для виготовлення протезів воїнам ЗСУ. До акції вже долучились учні Воловецького ліцею.

   Разом до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь