A A A K K K
для людей із порушенням зору
Воловецька селищна рада
Закарпатська область

ДЕЛЕГАЦІЯ ВОЛОВЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ НА КОНФЕРЕНЦІЇ У ЛЕЙПЦИГУ

Дата: 17.11.2023 14:19
Кількість переглядів: 365

Фото без опису

   13-15 листопада у Лейпцигу (Німеччина) відбулася вже шоста німецько-українська конференція муніципальних партнерств. На форум з’їхалося понад півтисячі мерів і представників місцевого самоврядування України та Німеччини. Взяли участь у заході і Воловецький селищний голова Михайло ПОПЕЛИЧ та начальник відділу економіки та соціального захисту Михайло КІВКОВИЧ.

   У програмі – панельні дискусії, обмін думками, зустріч із федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Свеньєю Шульце.
   Також до учасників форуму звернувся Президент Володимир Зеленський, який наголосив, що співробітництво між громадами України і Німеччини дозволить не лише забезпечити економічне зростання, а й додасть захисту українському народові.
   Головна тема конференції у Лейпцигу – партнерство та ефективна співпраця міст, посилення місцевого самоврядування, обмін практичним досвідом. Чимало уваги приділили темам водопостачання і водовідведення, вивезення сміття і модернізації комунального господарства, повоєнному відновленні. Форум присвячений представленню та обговоренню імплементації європейського принципу «Енергоефективність передусім», при проведенні робіт з відновлення, будівництва, ремонту та модернізації громадських споруд. Мета форуму – напрацювання ідей та ініціатив для втілення цього принципу спільними зусиллями в межах конструктивної співпраці між муніципальними партнерствами.
З трибуни конференції прозвучало чітке запевнення в тому, що Німеччина не залишить Україну сам на сам з агресором і продовжить свою підтримку: як гуманітарну, так і військову.
   Гасло конференції – «Разом до Європи», а майбутнє України – в Європейському Союзі, де сформоване сильне місцеве самоврядування, отже і нашій країні необхідні подальша децентралізація та розвиток територіальних громад. Сильні громади – сильна держава.
   Примітно, що захід проходить в Лейпцигу – місті, де 34 роки тому відбулася мирна революція, яка зруйнувала Берлінський мур, що розділяв Східну і Західну Німеччину. Лейпциг є партнером Києва вже 62 роки. Це найстаріше партнерство муніципалітетів.
   Конференція – це ще хороша можливість познайомитись з програмами, які спрямовані на відновлення послабленої війною економіки нашої країни. Ми працюємо над залученням зовнішнього фінансування на важливі проєкти для нашої громади, які наразі неможливо реалізувати за бюджетні кошти. Це той напрям, який є одним із пріоритетних у роботі.
   У межах конференції Михайло Попелич зустрівся із керівництвом Бад - Ендорфа. Як відомо, Воловець має партнерські стосунки з цим німецьким містом. Саме Бад - Ендорф із перших днів повномасштабного вторгнення і дотепер надає гуманітарну допомогу Воловецькій громаді та нашим захисникам. Продукти, одяг, засоби гігієни, медичні засоби, автомобіль швидкої допомоги, а ще генератори для комунального підприємства.
   Результатом зустрічі на форумі стала домовленість про чергову допомогу від німецьких партнерів. Обговорено написання грантових проектів, які фінансується Федеральним урядом Німеччини. Це стало можливим теж завдяки партнерству.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь